X

Для доступу до архівного номеру журналу введіть, будь ласка, Вашу електронну адресу

Введіть ваш Email

X

Підписка на електронну версію журналу "Сучасна фармація"


Введіть ваше ім'я


Введіть ваше прізвище


Введіть вашу спеціальність


Введіть вашу спеціалізацію















Введіть ваш Email


Введіть ваш телефон

Телефон повинен містити код країни

наприклад: +380 99 999 9999


Введіть Область/місто/селище, де ви проживаєте


Введіть ваше місце роботи


Ацекор Кардiо: ефективний i безпечний пiдхiд до профiлактики серцево-судинних катастроф

За даними Всесвiтньої органiзацiї охорони здоров’я, тривалiсть життя людей у рiзних країнах на 50  % залежить вiд захворюваностi органiв кровообiгу, тому питання профiлактики цiєї патологiї є одним з найважливiших у сучаснiй медицинi [1]. Iнсульт та iнфаркт є основними причинами смертностi й iнвалiдизацiї в Українi i свiтi, а перенесенi серцево-судиннi катастрофи суттєво знижують якiсть життя пацiєнтiв та їх працездатнiсть [2]. Читати повністю »

27.09.2021 |

Acino підтримує Всесвітній день серця 2021 як генеральний спонсор

29 вересня відзначається Всесвітній день серця, і швейцарська фармацевтична компанія ACINO підписала угоду про співробітництво зі Всесвітньою федерацією серця як офіційний генеральний спонсор Всесвітнього дня серця на міжнародному рівні для підвищення обізнаності про серцево-судинні захворювання. 

Читати повністю »

|

Національний фармацевтичний університет відкриває нове сторіччя

Національний фармацевтичний університет (НФаУ) – єдиний в Україні спеціалізований заклад вищої фармацевтичної освіти, центр розвитку фармацевтичної освіти та науки.

10 вересня 2021 р. НФаУ відзначає 100-річчя від дня його заснування.

Читати повністю »

24.09.2021 |

ADQ укрепляет свой портфель в сфере здравоохранения и фармацевтики, заключив соглашение о приобретении фармацевтической компании Acino

 

ADQ приобретает Acino, швейцарского фармацевтического производителя, присутствующего более чем в 90 странах мира.
Инвестиции основываются на намерении компании ADQ разработать интегрированную фармацевтическую платформу, включая передовые разработки лекарственных средств, лицензирование, производство и коммерческую деятельность на быстрорастущих рынках.
На сегодняшний день Acino станет крупнейшим приобретением компании ADQ в сфере здравоохранения и фармацевтики.

Читати повністю »

23.09.2021 |

Дерматокосметика ATOPI MED – дбайливий догляд за атопічною шкірою!

Шкіра — це дзеркало нашого організму, яке, як індикатор, попереджає про багато захворювань внутрішніх органів. Тільки здорова шкіра може ефективно виконувати свої функції й мати чудовий зовнішній вигляд. Для того, щоб вона була чиста і здорова, необхідно навчитися правильно за нею доглядати. Особливого догляду потребує шкіра у людей з атопією.

Читати повністю »

22.09.2021 |

Підходи до діагностики та лікування пацієнтів з постковідним синдромом

Вступ. Велика кількість людей виписується з лікарні після COVID-19 без повного одужання. У багатьох пацієнтів після цього захворювання зберігаються скарги та клінічно-лабораторні відхилення у показниках, такі як постійна задишка та/або кашель, хронічна втома, депресія, довготривалий субфібрілітет, зміни у лейкоцитарній формулі, гострофазових показниках та показниках згортуваємості крові, часто рентгенограми грудної клітки залишаються з патологічними змінами тощо [1–4].

Читати повністю »

15.09.2021 |

Ювілей вченого (до 80-річчя Володимира Миколайовича Ковальова)

20 вересня 2021 року відомому вченому-фітохіміку, заслуженому діячу науки і техніки України, доктору фармацевтичних наук, професору кафедри фармакогнозії Національного фармацевтичного університету Володимиру Миколайовичу Ковальову виповнюється 80 років.

Читати повністю »

|

Епідемії, що вразили людство: вiд «Чорноi смертi» до «Корони». Частина 4 — Іспанка

Пандемія «іспанського грипу» (вірус A/H1N1) у 1918–1920 роках часто називають найбільш смертельною пандемією в історії людства. Науковці вважають, що перехворіли понад 500 млн людей, а Всесвітня організація охорони здоров’я 2005 року оцінила кількість жертв пандемії у 40–50 млн.

Читати повністю »

11.09.2021 |

КАТАРІЯ – швидка допомога при циститі

Жодна людина у світі не застрахована від хвороб, однак інколи вони застають нас у найбільш непідходящий момент. Особливо це стосується такого поширеного серед жінок захворювання, як запалення сечового міхура (цистит). Хоч даний стан і не загрожує життю, але неприємні симптоми у вигляді болю, різей і позивів до сечовипускання значно порушують звичний ритм життя та потребують невідкладного лікування.

Читати повністю »

|

Використання нейроадаптогенів КОГІВІС® і СІЛЕНТА® для гармонізації нервової системи у дітей

Важливою і незабутньою подією у житті кожної родини є початок шкільного життя дітлахів. На жаль, цей період пов’язаний не тільки із приємними і захопливими моментами підготовки до школи і знайомства з новими друзями, але й і з тривогами і труднощами, які повинні подолати як самі школярі, так і їх батьки.

Читати повністю »

|

Гіацинтія — життя без тривоги

Сучасний темп життя часто змушує людей одночасно виконувати безліч задач. Ми хочемо встигати всюди: ефективно працювати, проводити час з коханими, виховувати дітей, повноцінно відпочивати, при цьому бути у відмінній формі і добре виглядати. Часто ми витрачаємо на це багато сил, часу і нервів. Усе це стає причиною накопичення втоми, невдоволення та напруження, які можуть, в кінцевому рахунку, викликати психологічні проблеми.

Читати повністю »

05.09.2021 |

ЛІДЕРСТВО У ФАРМАЦІЇ: ЯК ЗБЕРЕГТИ ЛІДЕРСЬКІ ПОЗИЦІЇ ТА ЗАЛИШИТИСЬ ЕФЕКТИВНИМ ЛІДЕРОМ

Феномен лідерства виступає об’єктом пильного вивчення, тому що лідерство дозволяє вивести організацію, в тому числі й фармацевтичну, на новий, більш якісний рівень. Однак важливо не тільки стати лідером, використовуючи такі лідерські якості як харизма, вміння надихати, пристрасть в досягненні цілей, щирість, бачення майбутнього, інноваційність та результатівність, але і залишитися ім.

Читати повністю »

|

Медицинское образование в мире: ТОП-5 медицинских ВУЗов мира

Медицинское образование является одним из наиболее востребованных направлений высшего образования во всем мире. Оно отличается продолжительностью обучения, сложностью учебных курсов и рабочих программ, а также достаточно высоким конкурсом при поступлении.

Читати повністю »

03.09.2021 |

Епідемії, що вразили людство: вiд «Чорноi смертi» до «Корони». Частина 4 — Поліомієліт

Дитина, що пережила паралітичний поліомієліт. Нігерія, 2014 рік

 

Хоча поліомієліт відомий людям вже кілька тисячоліть, його вірусне походження було підтверджено лише на початку ХХ сторіччя. У 1950-х рр. від літніх спалахів поліомієліту постраждали десятки тисяч дітей. Через поліомієліт закривалися пляжі і басейни, кінотеатри та бейсбольні поля. Батьки закликали своїх дітей уникати великих скупчень людей. Епідемія поліомієліту досягла апогею в Америці в 1952 р, коли захворіли 57 628 осіб, залишилися паралізованими 21 269 і померли 3175 осіб.

Читати повністю »

01.09.2021 |