X

Для доступу до архівного номеру журналу введіть, будь ласка, Вашу електронну адресу

Введіть ваш Email

X

Підписка на електронну версію журналу "Сучасна фармація"


Введіть ваше ім'я


Введіть ваше прізвище


Введіть вашу спеціальність


Введіть вашу спеціалізацію















Введіть ваш Email


Введіть ваш телефон

Телефон повинен містити код країни

наприклад: +380 99 999 9999


Введіть Область/місто/селище, де ви проживаєте


Введіть ваше місце роботи


НАЖХП – що це і чому сьогодні ця проблема набирає масштабів епідемії?

 

Щороку 19 квітня відзначається Всесвітній день печінки для того, щоб привернути увагу до важливості цього органу людського організму та запобігти його захворюванням. Питання неалкогольної жирової хвороби печінки (НАЖХП) сьогодні стоїть дуже гостро, адже захворювання з глобальною поширеністю 25%1, швидко перетворюється на масштабну епідемію.

  Читати повністю »

23.04.2021 |

Стопмiгрен — ефективне лiкування нападу мiгренi

Головний біль є частою скаргою серед людей. За даними ВООЗ, поширеність головного болю серед дорослих становить близько 50 %, з клінічними проявами, щонайменше, один раз протягом останнього року. В світі приблизно 50–75 % людей віком від 18 до 65 років відчували головний біль протягом останнього року і понад 30 % з них страждають від мігрені. Мігрень вивчають ­понад 3 тис. років, адже перші згадування були ще в старо­давньому Єгипті. У 1981 році була створена спеціальна організація — International Headache Society (Міжнародне товариство головного болю). Фахівці даної організації створили сучасну Міжнародну класифікацію та працюють над пошуком ефективного лікування.

Читати повністю »

|

РемМакс-КВ + Моторикс – успішний тандем на захисті вашого травлення

 
«Щастя — це хороший рахунок в банку, хороший кухар і хороше травлення». Жан-Жак Руссо

За вікном вже справжня весна, а разом з нею наближаються великодні та травневі свята. На жаль, у цей час, який хочеться провести у сімейному колі та насолодитися пробудженням природи навколо, можна стикнутися з неприємною проблемою. Надмірне споживання святкових страв та щоденні пікніки можуть стати причиною появи симптомів з боку шлунково-кишкового тракту (ШКТ), особливо у тих, хто дотримувався посту. Скарги при цьому варіюються від легкого дискомфорту чи відчуття переповнення до більш неприємних болю, печії і нудоти. Втім, цього можна легко уникнути.


Читати повністю »

22.04.2021 |

Пост-ковідні розлади здоров’я – пост-ковідний синдром: клінічний випадок практикуючого лікаря

 

ВСТУП.  За останні півтора року світ і життя людей змінились. Світова спільнота зіткнулась з негаданим викликом — появою високо контагіозного та високо вірулентного нового коронавірусу SARS-CoV-2, що спричиняє гостре респіраторне захворювання COVID-19.

Читати повністю »

13.04.2021 |

XII МЕЖДУНАРОДНЫЙ МЕДИЦИНСКИЙ ФОРУМ «ИННОВАЦИИ В МЕДИЦИНЕ – ЗДОРОВЬЕ НАЦИИ»

 

Здравоохранения Украины за год пандемии испытало свою систему в полной мере, каждый медицинский специалист почувствовал особую необходимость своего труда, и вся медицинская отрасль увидела свои возможности.

Читати повністю »

|

АТОПIЧНИЙ ДЕРМАТИТ: причини та рішення

 

АТОПІЧНИЙ ДЕРМАТИТ (АД) — хронічне шкірне захворювання, яке може вражати як дітей, так і дорослих. Наразі вважається, що провідними у розвитку цього недуга є саме ендогенні фактори (спадковість, атопія, гіперреактивність шкіри). У більшості випадків захворювання характеризується висипом, вираженою сухістю шкіри та свербінням. Хоча АД є генетично обумовленою проблемою, необхідно пам’ятати і про додатковий несприятливий вплив екзогенних факторів: харчових та інгаляційних алергенів, промислових викидів. Таким чином, повністю вилікувати це захворювання, на жаль, неможливо, але суттєво поліпшити стан шкіри нам все ж під силу.

Читати повністю »

|

Цистон® — рациональная фитотерапия воспалительных заболеваний почек и мочевых путей

 

Сегодня многие из нас часто сталкиваются с таким неприятным и коварным заболеванием из группы инфекций мочевыводящих путей, как цистит. Это серьезная медицинская проблема, актуальность которой очевидна, так как цистит не только снижает качество жизни пациентов, но и оказывает отрицательное влияние на различные сферы здоровья.
Исходя из вышесказанного, возникает вопрос: как быстро, эффективно и на длительное время преодолеть таких навязчивых спутников, как инфекции мочевыводящих путей и воспалительных заболеваний почек? Поговорим подробнее о «деликатных» проблемах в нашей статье.

Читати повністю »

10.04.2021 |

Нормовен – надійна турбота про здоров’я венолімфатичної системи організму!

У сучасному суспільстві проблемою мільйонів людей, яка до того ж з кожним роком стає все гострішою, залишається патологія вен нижніх кінцівок. Постійна важкість і втома ніг, коли все тіло має відпочити і відновитися після трудового дня. Набряклість, через яку відчуття легкості ходи залишається виключно приємною згадкою, а також випираючі вени і судинні зірочки.

 

Читати повністю »

06.04.2021 |

Арбівір-Здоров’я Форте – сучасний засіб проти вірусних інфекцій

Вступ. Зимово-весняний період часто стає небезпечним для людей через поширеність гострих респіраторних захворювань.

А своєчасно розпочате лікування здатне допомогти швидко одужати без ускладнень та хронізації інфекційного процесу.

Читати повністю »

|

ФИТОПРЕПАРАТЫ В ЛЕЧЕНИИ НЕВРОТИЧЕСКИХ РАССТРОЙСТВ

В статье обобщены литературные данные об эпидемиологии невротических расстройств, аспектах патобиохимических механизмов их развития; освещены роль и место растительных лекарственных препаратов в лечении невротических расстройств, особенности в сравнении с синтетическими средствами, а также механизмы седативного действия биологически активных веществ экстракта валерианы лекарственной (Valeriana officinalis L.), мелиссы лекарственной (Melissa officinalis L.) и мяты перечной (Mentha piperita L.), содержащихся в комбинированных фитопрепаратах, возможные их аддитивные эффекты и их роль в лечении невротических расстройств.

Читати повністю »

04.04.2021 |

Проблема безопасности при назначении лекарственных средств: на примере ноотропов

Известно, что сегодня неврологические и психические заболевания служат одной из ведущих причин инвалидизации и смертности населения, особенно в развитых странах. Исходя из этого, главной задачей современной нейрофармакологии является разработка и внедрение в клиническую практику новых эффективных лекарственных средств нейротропного типа действия [3, 7].

Читати повністю »

03.04.2021 |