X

Для доступу до архівного номеру журналу введіть, будь ласка, Вашу електронну адресу

Введіть ваш Email

X

Підписка на електронну версію журналу "Сучасна фармація"


Введіть ваше ім'я


Введіть ваше прізвище


Введіть вашу спеціальність


Введіть вашу спеціалізацію















Введіть ваш Email


Введіть ваш телефон

Телефон повинен містити код країни

наприклад: +380 99 999 9999


Введіть Область/місто/селище, де ви проживаєте


Введіть ваше місце роботи


Очні краплі «Хіло-комод» – незамінний помічник в лікуванні синдрому сухого ока

У сучасному світі робота, навчання, спілкування і розваги тісно пов’язані з гаджетами і цифровими технологіями, при цьому часто страждає зір. Синдром сухого ока можна віднести до «хвороб цивілізації», що пов’язані з науково-технічним прогресом. За даними ВООЗ, кожного року близько 300 мільйонів людей скаржаться на погіршення зору, з них майже 30 % дорослого населення страждають саме на синдром сухого ока. Ця патологія знижує зорову працездатність людини, викликає дискомфорт, погіршує якість життя, і в разі тривалого ігнорування її проявів може призвести до тяжких захворювань ока, які спричиняють стійке зниження і навіть втрату зору.

Читати повністю »

15.03.2023 |

Аптечна мережа 9-1-1: Під опікою не тільки люди, а й тварини

Війна зламала наше життя, але не зламала нас. «Якщо ти людина, то маєш піклуватися про тих, кому зараз найскладніше і хто не може подбати про себе», — під таким девізом вже рік живе і працює Аптечна мережа 9-1-1. У зоні її особливої уваги люди і тварини звільненої Харківщини.

Читати повністю »

|

Ігроманія – сучасні реалії паралельного світу

 

У сучасній класифікації лудоманія внесена в розділ «Розлади звичок і потягів (F63)» — Патологічний потяг до азартних ігор (F 63.0). Вперше за всі роки гемблінг визнано справжньою хворобою. Ігровий розлад, згідно з критеріями Міжнародної класифікації хвороб 11-го перегляду (МКХ-11), — це ігрова поведінка, яка характеризується порушенням контролю над гральним процесом, наданням пріоритету геймінгу над іншою діяльністю настільки, що бажання грати переважує всі інші інтереси, порушуючи повсякденний спосіб життя, попри навіть негативні наслідки від такого функціонування.

Читати повністю »

|

Сучасні погляди на лікування міом: з досвіду Ніжинського міського пологового будинку

Міома матки — одне з найпоширеніших захворювань жінок дітородного віку. За статистичними даними з різних джерел, на цю недугу хворіє до 40 % жінок, але насправді цей показник суттєво занижений, бо часто захворювання на міому проходить безсимптомно або маскується під інші хвороби, і жінки просто не звертаються до лікаря.

Читати повністю »

|

Як зберегти та активізувати життєві ресурси в умовах війни?

Війна є надзвичайним психологічним подразником для людини та суспільства. Сьогодні важко залишатись продуктивним і знаходити сили для роботи, продовження навчання, волонтерства, коли наша країна у війні і ми всі переживаємо втрати щодня.

Читати повністю »

|

НЕОВІТАМ® – надійний помічник у боротьбі з хронiчним болем

Еволюційно біль призначений для того, щоб ми взаємодіяли з навколишнім світом і не завдавали собі шкоди. Саме завдяки цьому ми уникаємо травм, боїмося диких звірів та вчасно звертаємося до лікаря. На жаль, біль не завжди виконує захисну функцію. При ряді захворювань він може тривати безперервно і порушувати якість життя хворого.

Читати повністю »

10.03.2023 |

Стифімол Плюс покращує метаболічні процеси

У 1985 р. S. Eaton і M. Konnor висунули гіпотезу, що зростання числа хвороб цивілізації в другій половині ХХ ст. зумовлене тим, що гени сучасної людини, адаптовані тривалим еволюційним процесом до харчової поведінки пращурів, не здатні забезпечити здоров’я в умовах різкої зміни способу життя за останні 100 років. Останній час їжа стала більш різноманітною та доступною, а деяким категоріям людей дуже важко самостійно контролювати свою харчову поведінку.

Читати повністю »

|