X

Для доступу до архівного номеру журналу введіть, будь ласка, Вашу електронну адресу

Введіть ваш Email

X

Підписка на електронну версію журналу "Сучасна фармація"


Введіть ваше ім'я


Введіть ваше прізвище


Введіть вашу спеціальність


Введіть вашу спеціалізацію















Введіть ваш Email


Введіть ваш телефон

Телефон повинен містити код країни

наприклад: +380 99 999 9999


Введіть Область/місто/селище, де ви проживаєте


Введіть ваше місце роботи


Цетло® плюс — тримає алергію під контролем

Сьогодні алергічні захворювання — найбільш поширена патологія на Землі, яка набула масштабів пандемії, адже на неї страждає кожен шостий мешканець земної кулі. І якщо XX ст., за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, було століттям серцево-судинних захворювань, то XXI вважають століттям алергії. Хвороба вражає 20–40 % населення, і лише за останні три десятиліття її частота зросла у вісім разів. Проте фахівці Європейської академії алергії та клінічної імунології стверджують, що рівень захворюваності на алергію ще не досяг свого піку, і через 15 років на алергічні захворювання буде страждати більше половини населення планети [1].

Читати повністю »

26.04.2023 |

Доппельгерц – надійний спосіб врятувати гаджетомана

Очі — дзеркало душі і завдяки ним ми можемо бачити життя у найяскравіших фарбах. Але на жаль, ми рідко замислюємося про те, що неправильне освітлення, нераціональне харчування та екрани гаджетів стомлюють очі, що призводить до розвитку офтальмологічних захворювань. В останні десятиліття спостерігається зростання набутих захворювань очей. Так, близько 80 % школярів в Україні страждають від комп’ютерного синдрому (А. Риков, 2005), а понад 30 % дітей віком до 18 років страждають на короткозорість (І. Кужда, 2006, Д. Етан, 2010). До того ж, за даними всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) від вікової макулярної дегенерації (ВМД) у всьому світі страждає понад 25 мільйонів людей похилого віку, а до 2025 року захворюваність потроїться.

Читати повністю »

14.04.2023 |

Аваналав – на варті відновлення сексуального здоров’я

Сексуальна активність — необхідна складова життя всіх жителів планети. Дослідники в області медицини змогли довести, що секс — це не тільки потреба, але і ключ до здоров’я. Він зберігає молодість всього організму, підтримує людину в тонусі, стимулює відновлювальні процеси в клітинах, впливає на всі внутрішні органи людини.  Для сильної половини людства здатність підтримати повноцінність сексуальної функції — одне із важливих критеріїв, якими чоловіки часто оцінюють не лише своє фізичне здоров’я, а й власну мужність і соціальну значущість. Адже практично кожному чоловікові у будь-якому віці хочеться виглядати в очах оточуючих молодим, сильним, активним, сексуальним та впевненим у своїх силах.

Читати повністю »

13.04.2023 |

Кардіопротекція в сучасній кардіології та раціональний підхід до вибору препарату

ХХI ст. показує зростаючу кількість коморбідних станів у пацієнтів, які є не тільки суттєвим тягарем для них самих, а й серйозним викликом для медичної спільноти, що потребує подальшого пошуку ефективних терапевтичних ланок.

Читати повністю »

|

Acino виступила партнером проєкту «Мобільні госпіталі для перемоги»

 

Швейцарська фармацевтична компанія Acino стала партнером проєкту з забезпечення прифронтової зони та зруйнованих лікарень в областях надсучасними мобільними госпіталями для надання невідкладної допомоги пораненим.

Читати повністю »

10.04.2023 |

Історія незламності і служіння людям: «Аптека Центральна №1» у м. Харків знову працює!

23 грудня 2022 року символ Аптечної мережі 9-1-1 — «Аптека Центральна №1» відсвяткувала свій другий день народження. Її 23-річна історія бездоганної роботи могла завершитись 2 березня 2022 року, коли в Палац праці у Харкові влучила ворожа ракета. Однак аптеку відбудували і вона знову обслуговує харків’ян і гостей міста.

Читати повністю »

|

ДЕКАСАН® — інгаляційна протидія вірусам та бактеріям

Людини, яка нікола в житті не застуджувалася і не підхоплювала застуду чи грип, швидше за все, в світі не існує. Ці хвороби хоч і викликані різними вірусами, але мають подібні симптоми: першіння в горлі, кашель, риніт, слабкість тощо. З подібними проблемами рано чи пізно стикаються всі. Тому питання про те, які препарати проти застуди і грипу найбільш ефективні, завжди залишається актуальним.

Читати повністю »

|