X

Для доступу до архівного номеру журналу введіть, будь ласка, Вашу електронну адресу

Введіть ваш Email

X

Підписка на електронну версію журналу "Сучасна фармація"


Введіть ваше ім'я


Введіть ваше прізвище


Введіть вашу спеціальність


Введіть вашу спеціалізацію















Введіть ваш Email


Введіть ваш телефон

Телефон повинен містити код країни

наприклад: +380 99 999 9999


Введіть Область/місто/селище, де ви проживаєте


Введіть ваше місце роботи


ДОППЕЛЬГЕРЦ® АКТИВ КУРКУМІН + ВІТАМІН D ТА ДОППЕЛЬГЕРЦ® АКТИВ СЕЛЕН — сила природних антиоксидантів

Вільнорадикальне окиснення на сьогодні вважається одним з основних патогенетичних механізмів багатьох патологічних станів та захворювань. Не менш важливими є також фізіологічні ефекти вільних радикалів. Однак, незважаючи на значні досягнення у вивченні проблеми вільнорадикального окиснення, залишається багато питань щодо біологічної ролі цього універсального явища та можливості його попередження.

Читати повністю »

23.12.2023 |

Всеукраїнська програма ментального здоров’я – ТИ ЯК?

 

Згідно з визначенням ВООЗ, ментальне здоров’я —  це стан щастя та добробуту, в якому людина реалізує свої творчі здібності, може протистояти життєвим стресам, продуктивно працювати та робити внесок у суспільне життя. За статистикою кожна восьма людина у світі живе з психічними розладами, які  впливають на фізичне та моральне здоров’я. 

Читати повністю »

20.12.2023 |

Сон та тривога

Сон — основна біологічна вимога, критично важлива для здоров’я і довголіття людини. Сон має динамічні цілющі властивості. Він забезпечує здоровий стан мозку й збереження когнітивних функцій, метаболічних процесів в організмі, сприяє імунітету, фізіологічному стану серцево-судинної системи, емоційному здоров’ю і регулюванню настрою. 

Читати повністю »

|

Кашель та біль у горлі при ГРВІ: дві проблеми — одне рішення

Гострі респіраторні вірусні захворювання є найчастішою причиною звернення за медичною допомогою в осінньо-зимовий період. Загальносвітова практика свідчить про те, що щорічно ГРВІ переносять близько 500 млн. осіб, та загальновідомо, що кожен дорослий у середньому 2–4 рази на рік хворіє на гострі респіраторні захворювання. Діти хворіють ще частіше — до 6 разів протягом року. Зазвичай першими проявами ГРВІ є: погіршення загального стану, температура, біль у горлі, кашель, що спочатку є сухим, але може швидко переходити у вологий. Взагалі, кашель є одним із найпоширеніших симптомів захворювань органів дихання, який може стати серйозною проблемою, якщо виведенню секрету перешкоджають його властивості і стан дихальних шляхів. Вважається, що кожен 5-й пацієнт на амбулаторному прийомі має скарги на кашель [1-5].

Читати повністю »

02.12.2023 |

Farmak ChemPro – можливість для студентів-хіміків здобути практичний досвід та подальше працевлаштування

В листопаді стартував Farmak ChemPRO — чотиримісячний курс-інтенсив, на якому 12 студентів хімічних спеціальностей з трьох провідних закладів вищої освіти Києва, отримають можливість здобути практичні навички роботи в лабораторії на сучасному обладнанні. Під час навчання студенти матимуть всебічну підтримку від провідних фахівців фармацевтичної компанії «Фармак» та викладачів курсу, а по закінченню отримають сертифікат з оцінкою рівня отриманих практичних навичок і знань.

Читати повністю »

|

«Фармак» став компанією року за версією конкурсу «Панацея 2023»


7 листопада відбулася церемонія нагородження щорічного конкурсу професіоналів фармацевтичної галузі «Панацея 2023». На ній компанія «Фармак» отримала нагороду у номінації «Компанія Року. Вітчизняний виробник».

Читати повністю »

|

8 кращих студентів українських вишів України отримали стипендії від «Фармак»

Кілька років тому фармацевтична компанія «Фармак» започаткувала стипендіальну програму для підтримки української молоді, яка прагне розвиватися у галузі фармації. У 2023 році вісім кращих студентів Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, Київського національного університету технологій та дизайну та Національного фармацевтичного університету отримали стипендії від «Фармак».

Читати повністю »

|