X

Для доступу до архівного номеру журналу введіть, будь ласка, Вашу електронну адресу

Введіть ваш Email

X

Підписка на електронну версію журналу "Сучасна фармація"


Введіть ваше ім'я


Введіть ваше прізвище


Введіть вашу спеціальність


Введіть вашу спеціалізацію















Введіть ваш Email


Введіть ваш телефон

Телефон повинен містити код країни

наприклад: +380 99 999 9999


Введіть Область/місто/селище, де ви проживаєте


Введіть ваше місце роботи


Контрацепція – свідомий вибір сучасної жінки

Показником будь якого розвинутого суспільства є розуміння кожною подружньою парою, що контрацепція — це можливість мати бажану кількість дітей в бажаний час і з можливістю зберегти репродуктивне здоров’я. Вже в минулому столітті було сформульоване твердження, що здорову дитину може народити лише здорова мати, яке залишається актуальним і до теперішнього часу. Безумовно, бажана вагітність у здорової жінки рідко супроводжується ускладненнями і загалом завершується народженням здорової дитини. Однак, на жаль, в теперішній час здоров’є чоловіків та жінок не є ідеальним. Саме тому більше 500 тисяч жінок в світі щорічно вмирає по причині ускладнень вагітності та пологів.

Читати повністю »

10.01.2023 |

Лікування неспроможності м’язів тазового дна: вимоги сьогодення

Лікування неспроможності м’язів тазового дна — один з актуальних напрямків сучасної гінекології. Згідно зі світовими даними, до 53 % жінок відзначають ті чи інші прояви цієї недуги. У нормі всі органи малого таза жінки (матка, піхва, сечовий міхур, пряма кишка) фіксовані до кісткових структур за допомогою міцного зв’язково-фасціального та м’язового апарату, який називається тазовим дном. В силу певних причин відбуваються зміни в м’язах, що призводить до опущення або випадіння внутрішніх статевих органів (пролапсу).

Читати повністю »

|

Щитоподібна залоза: коли бити тривогу та що робити?

Часом ми прагнемо виявити недугу там, де її немає, а буває, що симптоми захворювання приймаємо за банальну перевтому і наслідки стресу. Однак за звичайним нездужанням може ховатися серйозна проблема, зокрема, дисфункція щитоподібної залози, органу, без якого неможливий правильний обмін речовин в організмі. Які основні симптоми, діагностика та способи лікування на патології щитоподібної залози, «Сучасна фармація» попросила розповісти ЛЮБОВ ЧЕРВ’ЯКОВУ, завідувачку ендокринологічного відділення КНП «Чернігівська обласна лікарня», головного експерта Управління охорони здоров’я Чернігівської ОДА з ендокринології.

Читати повністю »

|

З першого дня воєнного вторгнення Acino в Україні наполегливо працює 24/7

З першого дня воєнного вторгнення Acino в Україні наполегливо працює 24/7 задля підтримки фармацевтичної галузі країни, що включає:

  • виробництво якісних лікарських засобів на власному фармацевтичному заводі «Фарма Старт»;
  • забезпечення безперебійних поставок критичних для життя лікарських засобів від актуальних іноземних партнерів на територію країни;
  • регулярне відвантаження життєво необхідних ліків дистриб’юторам аптечних мереж;
  • надання гуманітарної та матеріальної допомоги.

Читати повністю »

|

Аптечна мережа 9-1-1: Наші герої pharm-фронту працюють під обстрілами заради людей

Фармацевти Аптечної мережі 9-1-1 відкривали свої аптеки навіть тоді, коли вулицями йшли ворожі танки. Бігли на роботу під обстрілами, бо на них чекали пацієнти. Надавали допомогу в аптеках тим, кому вона була життєво необхідна тут і зараз. Вони знають ціну життя і роблять все можливе, щоб люди завжди мали доступ до лікування.

Читати повністю »

|

Крiстiан Барнард: Моя філософія в тому, що найбільший ризик у житті –  це не піти на ризик

П’ятдесят п’ять років тому, 3 грудня 1967 року, Крістіан Барнард очолив бригаду кардіохірургів, яка провела першу в світі вдалу ортотопічну трансплантацію серця. У грудній клітці безнадійно хворого 54-го Луїса Вашканські забилося серце 25-річної Денізи Дарваль, яка загинула в автокатастрофі. Ця історична подія сталася у Південно-Африканській Республіці, у місті Кейптаун, у шпиталі Гроот Шур [1, 2].

Крістіан Барнард здійснив тріумфальний перехід у нову еру медицини та здобув всесвітню славу.

Читати повністю »

|