X

Для доступу до архівного номеру журналу введіть, будь ласка, Вашу електронну адресу

Введіть ваш Email

X

Підписка на електронну версію журналу "Сучасна фармація"


Введіть ваше ім'я


Введіть ваше прізвище


Введіть вашу спеціальність


Введіть вашу спеціалізацію















Введіть ваш Email


Введіть ваш телефон

Телефон повинен містити код країни

наприклад: +380 99 999 9999


Введіть Область/місто/селище, де ви проживаєте


Введіть ваше місце роботи


Євроінтеграція та фармацевтична промисловість України: новації законодавства та перспективи ринку

У 2014 році було укладено Угоду про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їхніми державами-членами, з іншої сторони (далі – Угода про асоціацію). У 2022 році Україна отримала статус кандидата на членство в Європейському Союзі (далі – ЄС). Нині, незважаючи на повномасштабну війну росії, Україна впевнено крокує у напрямку євроінтеграції у всіх сферах, і фармацевтична індустрія не виняток.

Читати повністю »

20.06.2023 |

Вода для запивання ліків Laqua: створення оптимальних умов для прийому лікарських засобів

«Найкраща вода — це вода джерельна, але не з усіх джерел, а тих, які виходять з-під чистого ґрунту. Кип’ятінням можна поліпшити воду. Також можна покращити її відстоюванням, переливаючи з посудини в посудину і позбавляючи осаду. Водопровідна вода, яка протікає по свинцевих трубах, шкідлива для організму, слід уникати її вживання. Застосування поганої води призводить до утворення каменів у нирках і сечовому міхурі».

Абу Алі Ібн Сіна (Авіценна)

Читати повністю »

14.06.2023 |

Панкреатит: на що звернути увагу пацієнту та сімейному лікарю

Підшлункова залоза важить кілька десятків грамів, але при цьому виконує роботу цілої хімічної лабораторії. Вона безпосередньо впливає на функціонування відразу двох систем організму: травної та ендокринної, а опосередковано на роботу всіх інших систем і органів організму. З одного боку, вона виробляє ферменти, необхідні для перетравлювання їжі, а з іншого — продукує гормони, зокрема, інсулін. Збій в роботі підшлункової залози викликає важкі наслідки для всіх систем і органів людини й навіть може призвести до її смерті.

 

Читати повністю »

|

Сезон пікніків. Як зберегти здоров’я?

Війна є надзвичайним психологічним подразником для людини та суспільства. Ми не маємо природного імунітету, здатного захистити від стресу. Втім, існують правила і практики, які дозволяють навчитися спокійніше сприймати ситуацію. І цим зберегти фізичне здоров’я та душевну рівновагу. Навчитися надавати підтримку собі — особливо важлива навичка під час війни.

Читати повністю »

06.06.2023 |

Національний фармацевтичний університет відзначив День науки в Україні

 

День науки в Україні традиційно відзначається у третю суботу травня. Цього року 20 травня наукова спільнота України відзначила своє професійне свято — День науки. Мета свята – об’єднати науковців усієї країни. Усі ми знаємо, що без науковців неможливий розвиток жодної країни.

Науковців університету привітала в.о. ректора Національного фармацевтичного університету, доктор фармацевтичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, кавалер Ордена княгині Ольги III ступеня Алла Котвіцька.

Читати повністю »

05.06.2023 |

Брізерування: сучасний комфортний та ефективний метод лікування алергічного риніту

У свідомості більшості весна — це період пробудження та відчуття новизни у всьому, що нас оточує. Вона несе щире захоплення і вируючу радість. Навіть повітря стає іншим,  воно пахне свіжістю і квітами. Втім, у частини людей навесні перехоплює подих не від краси усього навколо, а від впливу алергенів, які провокують симптоми алергічного риніту та виражено погіршують якість життя.

Читати повністю »

01.06.2023 |