X

Для доступу до архівного номеру журналу введіть, будь ласка, Вашу електронну адресу

Введіть ваш Email

X

Підписка на електронну версію журналу "Сучасна фармація"


Введіть ваше ім'я


Введіть ваше прізвище


Введіть вашу спеціальність


Введіть вашу спеціалізацію















Введіть ваш Email


Введіть ваш телефон

Телефон повинен містити код країни

наприклад: +380 99 999 9999


Введіть Область/місто/селище, де ви проживаєте


Введіть ваше місце роботи


Невідкладна допомога: алгоритм надання та приклади

На ресурсі vlasno.info у 2016 році було опубліковано матеріал, в якому описується невеликий експеримент, журналістка заходила в аптеку як покупець, говорила, що їй стало зле, скаржилася на нудоту, запаморочення, біль у м’язах, просила води, якусь таблетку та поміряти тиск і очікувала реакції співробітників. В усіх трьох аптеках, які вона відвідала, фармацевти приділили дівчині увагу, викликали швидку і давали знеболювальне. Давайте покроково проаналізуємо, що було зроблено і чи всі дії були вірними.

Читати повністю »

29.07.2020 |

Епідемії, що вразили людство: від “чорної смерті” до “корони”. Частина 1 – Чума

Останнім часом багато кажуть і пишуть про те, що після пандемії коронавірусу світ вже не буде таким, яким він був досі, що COVID-19 змінить різні сфери нашого життя [1]. Проте за останні два тисячоліття людство пережило не одну пандемію. Першими на думку приходять «Чорна смерть» (чума) у XIV сторіччі, холера у XIX сторіччі та «іспанка» у 1918–1920 роках. Всі вони ставали серйозним викликом, який приводив до значних демографічних та економічних втрат, проте, врешті-решт, завдяки намаганням побороти невидимого ворога, так або інакше стимулювали прогрес [2].
В новому циклі статей ми подивимось на те як пандемії минулого змінили хід історії, вплинули на економіку та культуру, а також поглянемо на згадані захворювання з сучасної точки зору. Сьогодні ми зупинимо увагу на одному з найбільш смертоносних захворювань, що забрало мільйони життів — чуму. Історики наразі виділяють три масштабні спалахи чуми, які забирали мільйони життів — у VI столітті, в середині XIV століття і в другій половині XIX — на початку XX століття. Читати повністю »

|

ОМЕЗ — рациональная защита верхних отделов ЖКТ во время приема противовоспалительных препаратов

За последний век медицина достигла необычайно быстрого прогресса: менее сотни лет назад еще никто не знал, что такое антибиотики, а сегодня медики успешно борются с гепатитами, раком, пересаживают органы и оперируют с помощью роботов. Все это было бы невозможно без разработки и внедрения новых лекарств. К сожалению, помимо огромной пользы, прием лекарственных препаратов может сопровождаться рядом побочных эффектов и рисков для здоровья. Безусловно, наиболее опасен именно бесконтрольный прием лекарств, ведь зачастую больные не хотят обращаться к врачу и лечатся самостоятельно.

Читати повністю »

28.07.2020 |

GUARDERS® – швейцарський досвід на варті здоров’я Вашого малюка

Народження дитини — найщасливіша подія для батьків. Маленьке янголятко швидко зростає та щодня радує маму й татка новими вміннями і досягненнями: начебто ще вчора малюк вперше посміхнувся у відповідь на ніжний поцілунок, а сьогодні вже повзає по підлозі у спробі зловити кицьку. Та, на жаль, разом з великим щастям приходить величезна відповідальність за здоров’я та благополуччя немовляти, адже Ви — його єдиний захист від небезпек цього світу.

Читати повністю »

27.07.2020 |

В 40 лет жизнь только начинается!

Начиная со второй половины XX столетия, всё более востребованной и обсуждаемой темой становится профилактика старения. За последние десятилетия благосостояние людей улучшилось, увеличилась продолжительность жизни, но, вместе с тем, появилась потребность жить не только дольше, но и качественнее — наслаждаться каждым новым днем, не терять своей энергии, не думать о болезнях. Читати повністю »

02.07.2020 |