X

Для доступу до архівного номеру журналу введіть, будь ласка, Вашу електронну адресу

Введіть ваш Email

X

Підписка на електронну версію журналу "Сучасна фармація"


Введіть ваше ім'я


Введіть ваше прізвище


Введіть вашу спеціальність


Введіть вашу спеціалізацію















Введіть ваш Email


Введіть ваш телефон

Телефон повинен містити код країни

наприклад: +380 99 999 9999


Введіть Область/місто/селище, де ви проживаєте


Введіть ваше місце роботи


Розвиток кар’єри, мотивація та підтримка: які можливості надає фармацевтам мережа аптек «Подорожник»

Професія фармацевта включає в себе значно більше, ніж відпуск медикаментів. Вона про турботу, фармопіку та збереження здоров’я людей, вона про сенси. HR-директор найбільшої мережі аптек «Подорожник» Наталія Байдик розповіла в інтерв’ю про престиж і місію цього фаху, роботу фармацевтів у мережі та майбутнє професії.

Читати повністю »

25.09.2023 |

24 роки викликів та розвитку, — мережа аптек «Подорожник» відзначає річницю заснування

Історія компанії почалась у 1999 році з однієї аптеки у Львові під назвою «Добра аптека». Тоді в штаті працювало 6 людей. За 24 роки роботи «Подорожник» перетворився у найбільшу мережу аптек України. Сьогодні вона налічує понад 1600 аптек з 12 мільйонами постійних клієнтів, а кількість працівників зросла до понад 8000. СЕО мережі аптек «Подорожник» Тарас Коляда розповів про її роботу на фармринку України, періоди зростання, секрети стабільності й довгострокового успіху.

Читати повністю »

|

Остеопороз: причини, симптоми, лікування

Остеопороз — це стан, що характеризується підвищеною крихкістю кісткової тканини, яке викликане вимиванням кальцію з кістки. Кістки стають настільки крихкими, що ламаються під вагою пацієнта. За даними ВООЗ, близько 35 % переломів у жінок і 20 % у чоловіків викликані не травмами, а остеопорозом. З проблемою остеопорозу вже зіткнулися близько 75 млн жителів Європи, США і Японії. Коли говорять про це захворювання, найчастіше мають на увазі остеопороз, що починає розвиватися у жінок у період менопаузи. І дійсно, в Європі пацієнтки у віці старше 45 років проводять в лікарнях з наслідками остеопорозу більше часу, ніж з приводу цукрового діабету, інфаркту міокарда та раку молочної залози. Але остеопороз нерідко вражає не лише зрілих пані, але і молодих чоловіків і жінок, а іноді й маленьких дітей. Про причини, симптоми, діагностику, методи лікування і профілактику цього підступного захворювання розповідає Олексій Присмицький, лікар-ортопед-травматолог КНП «Чернігівська міська лікарня №2» Чернігівської міської ради.

Читати повністю »

07.09.2023 |