X

Для доступу до архівного номеру журналу введіть, будь ласка, Вашу електронну адресу

Введіть ваш Email

X

Підписка на електронну версію журналу "Сучасна фармація"


Введіть ваше ім'я


Введіть ваше прізвище


Введіть вашу спеціальність


Введіть вашу спеціалізацію















Введіть ваш Email


Введіть ваш телефон

Телефон повинен містити код країни

наприклад: +380 99 999 9999


Введіть Область/місто/селище, де ви проживаєте


Введіть ваше місце роботи


Непомічене відкриття, яке зробило переворот в імунології

 

Часто трапляється так, що найважливіші наукові відкриття виявляються не поміченими сучасниками. Іноді навіть самі дослідники не можуть передбачити несподівані та доленосні наслідки результатів своєї роботи, тим більше, якщо планувалося просто вдосконалити якийсь локальний процес або інструмент. І лише з часом приходить розуміння, наскільки важливими є отримані результати й для фундаментальної науки, й для прикладних досліджень.

Читати повністю »

28.05.2024 |

НОРМОВЕН 1000 — дієвий засіб при перших симптомах варикозу

Венозна недостатність — широко розповсюджене захворювання з високим рівнем ризику небезпечних ускладнень, що є не лише важливою медичною, а й серйозною соціальною проблемою. За даними Міжнародної Асоціації флебологів, різні форми венозної патології зустрічаються у 60-75 % населення. В Європі варикозне розширення вен (ВРВ) нижніх кінцівок спостерігається у 25-33 % жінок й у 10-20 % чоловіків, що дозволяє віднести дану хворобу до «хвороб цивілізації» [1]. 

Читати повністю »

|

Оптимізація терапії коморбідної патології у хворих на алергодерматози

Значне погіршення екологічних умов за останній час, наявність великої кількості стресових факторів, повсякденне використання різноманітних синтетичних сполук, погіршення якості умов проживання, води та їжі, застосування великої кількості фармакологічних препаратів призвело до значного зростання частоти алергодерматозів (АД), які складають більш 80 % усіх алергічних захворювань. Наявність дерматозів значно погіршує якість життя, завдяки їх клінічним проявам, необхідності звертання за медичною допомогою та застосування лікарських засобів [1].

Читати повністю »

|

Розсіяний склероз: невирішені проблеми та сучасні підходи у діагностиці та лікуванні

Незважаючи на низку досліджень, у теорії розсіяного склерозу залишається багато проблем, без вирішення яких неможливий подальший прогрес у діагностиці та лікуванні. Вимагають висвітлення багато питань патогенезу цієї хвороби та слід розробити напрями подальших досліджень, результати яких дозволили б оптимізувати існуючі діагностичні та терапевтичні алгоритми.

Читати повністю »

|

Магнікум-Адаптоген – інноваційна підтримка природного здорового сну та нервової системи

Більшість людей в світі переживають хронічний стрес. Ще з початком глобальної пандемії  COVID-19 страхи та тривоги стали постійними супутниками навіть тих, хто до епідемії зберігав контроль над емоціями. Нові реалії, які сформувала для українців повномасштабна військова агресія, сприяють різкому поширенню тривожних розладів серед населення. 

Читати повністю »

|

Наукові дослідження або вигідна ціна. Чому ми обираємо оригінальний препарат

Згідно з даними Центра громадського здоров’я МОЗ України від початку епідемічного сезону, з 2 жовтня по 4 лютого 2023-24 року на ГРВІ перехворіло 2 700 416 осіб. Питома вага дітей серед захворілих становить 54,3 % [1].

Читати повністю »

|